Φακοί Επαφής

 

fakoi1Xρόνος Αντικατάστασης

Κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι φακοί επαφής. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα που ίσως προκύπτουν εξαιτίας τους, απορρέουν σε μεγάλο βαθμό από λανθασμένη χρήση .

Μία κοινή, αλλά υψίστης σημασίας παράβλεψη των χρηστών είναι η τήρηση του ενδεικνυόμενου χρόνου αντικατάστασης, ανάλογα με το εκάστοτε είδος φακού (ετήσιος/ τριμηνιαίος/ μηνιαίος/ δεκαπενθήμερος/ ημερήσιος). Συχνό λάθος αποτελεί η πεποίθηση ότι ο χρόνος αντικατάστασης ορίζεται με τις χρήσεις. Για παράδειγμα, ένας μηνιαίος φακός επαφής μπορεί να φορεθεί 30 φορές σε διάρκεια χρόνου περισσότερου από έναν ωρολογιακό μήνα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όταν παρέλθει η διάρκεια ζωής του φακού, ο ίδιος χάνει την ελαστικότητα και τις ιδιότητές του λόγω της φυσικής γήρανσης των υλικών από των οποίων κατασκευάστηκε, υλικών που μέχρι πρότινος προστάτευαν και διασφάλιζαν την σωστή οξυγόνωση του κερατοειδούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το θόλωμα των φακών κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και την κατακράτηση των λιποπρωτεϊνικών εναποθέσεων και την συσσώρευση μικροβίων. Έτσι, ένας μηνιαίος φακός, έπειτα από 30 διαδοχικές μέρες χρήσης καθίσταται αδύναμος, ευάλωτος και περισσότερο επιρρεπής σε διάφορες μολύνσεις ή λοιμώξεις. Καλή συμβουλή είναι να σημειώνεται η ημερομηνία χρήσης κάθε φορά που ανοίγεται κάποιο καινούργιο ζευγάρι φακών, προς αποφυγήν σύγχυσης.

Ωστόσο, η πεποίθηση αυτή παραμένει, κυρίως γιατί τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν κάποια φανερά συμπτώματα. Σαφώς υπάρχουν περιπτώσεις που ορισμένοι χρήστες λόγω καλής ποιότητας και ποσότητας δακρύων μπορούν να διατηρήσουν τους φακούς τους λίγο παραπάνω από τον αναμενόμενο χρόνο, συνδυαστικά όμως πάντα με την σχολαστική φροντίδα τους. Οι περισσότεροι παρόλα αυτά είναι απλώς απερίσκεπτοι χρήστες στους οποίους θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η μη εμφάνιση ενόχλησης δεν συνεπάγεται με την ορθή και ασφαλή χρήση φακών επαφής.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε, λοιπόν, ότι οι φακοί επαφής αποτελούν ένα ιατρικό εργαλείο και όχι αξεσουάρ, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδήμονα Οπτικού-Οπτομέτρη. Μόνο έτσι θα μπορεί να διασφαλίζεται η οφθαλμική υγεία μας!

Φακοί Επαφής Υδρογέλης

Οι φακοί επαφής υδρογέλης εισήχθησαν στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έκτοτε κυριάρχησαν στην αγορά λόγω της πρωτόγνωρης άνεσης που προσέφεραν στον χρήστη. Κατασκευάζονται από εύκαμπτο υδρόφιλο πολυμερή υλικό που ονομάζεται υδρογέλη, ο ρόλος της οποίας είναι η απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων νερού για την διατήρηση της ευκαμψίας των φακών και της μαλακής τους επιφάνειας. Κατατάσσονται σε 2 βασικές κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό υδροφιλίας τους και το αν έχουν ή όχι ιονικό φορτίο.

Βάση της περιεκτικότητας τους σε νερό κατηγοριοποιούνται σε φακούς χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό (λιγότερο από 40%) και υψηλής περιεκτικότητας (περισσότερο από 60% νερό). Η περιεκτικότητα σε νερό επιτρέπει στο οξυγόνο να διέρχεται από τους φακούς και να διατηρεί τον κερατοειδή υγιή κατά την χρήση του φακού επαφής. Οι διαφορετικές εταιρείες μαλακών φακών επαφής έχουν διαφορετικό περιεχόμενο νερού και πάχος φακού. Οι φακοί υδρογέλης που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι λεπτότεροι από τους μαλακούς φακούς που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η συγκεκριμένη διακύμανση πάχους-περιεκτικότητας, λαμβάνει διαφορετική ανταπόκριση από τους χρήστες οφειλόμενη στην αντίδραση της οφθαλμικής επιφάνειας προς το υλικό του φακού. Ορισμένοι χρήστες φακών επαφής είναι πιο άνετοι φορώντας λεπτούς φακούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό ενώ άλλοι είναι πιο άνετοι φορώντας παχύτερους με υψηλότερη περιεκτικότητα νερού. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των υλικών υδρογέλης είναι το επιφανειακό τους φορτίο, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον σχηματισμό πρωτεϊνικών εναποθέσεων στους φακούς κατά την χρήση. Κατηγοριοποιούνται σε υλικά που περιέχουν στοιχεία με ηλεκτρική φόρτιση τα οποία ονομάζονται ιονικά(ionic) και σε αυτά που έχουν ελάχιστα στοιχεία ηλεκτρικής φόρτισης, τα μη ιονικά (non-ionic). Η φόρτιση είναι αποτέλεσμα των ηλεκτρικά φορτισμένων ομάδων στη χημική ένωση του υλικού. Τα μη ιονικά υλικά ενυδατώνονται γρηγορότερα από τα ιονικά απορροφώντας περισσότερα δάκρυα ενώ είναι λιγότερο επιρρεπή στην προσέλκυση πρωτεϊνικών εναποθέσεων και στην προσκόλληση μικροβίων στον φακό.

Φακοί Επαφής Σιλικόνης-Υδρογέλης

Όλοι οι φακοί επαφής μειώνουν σε κάποιο ποσοστό την ποσότητα οξυγόνου που φθάνει στην πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού. Όταν η παροχή οξυγόνου του κερατοειδούς μειώνεται σημαντικά, μία κατάσταση που ονομάζεται υποξία , προκύπτουν διάφορα προβλήματα όπως κόκκινα μάτια, οίδημα του κερατοειδούς, θολή όραση και δυσφορία. Η υποξία μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για μια σειρά από οφθαλμικές λοιμώξεις. Τα προβλήματα του οφθαλμού που σχετίζονται με την υποξία έγιναν σημαντικό θέμα συζήτησης κι έρευνας κατά τη δεκαετία του ‘90 και δεδομένου ότι ο αριθμός των ατόμων που φορούσαν φακούς επαφής καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας πολλαπλασιάστηκε. Έτσι εισήχθησαν στην αγορά οι φακοί επαφής σιλικόνης-υδρογέλης. Στόχος τους , η μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποξία κι η αύξηση της αντοχής του υλικού τους από την καθημερινή φθορά. Πρόκειται δηλαδή για φακούς επαφής που επιτρέπουν τη διέλευση περισσότερου ποσοστού οξυγόνου από τον φακό στον κερατοειδή σε σχέση με τους κανονικούς μαλακούς (υδρογέλης) φακούς επαφής.

fakoi3Ημερήσιοι Φακοί Επαφής

Δεδομένου ότι οι φακοί επαφής καθημερινής αντικατάστασης δεν πρέπει ποτέ να ξαναχρησιμοποιηθούν, αντιπροσωπεύουν τη μόνη μορφή φακών που δεν απαιτεί πραγματικά καμία απολύμανση από τον χρήστη.

Παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Ιδανικoί για αυτούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν φακούς επαφής περιοδικά
  • Δεν συγκεντρώνουν πρωτεϊνικές εναποθέσεις στην επιφάνειά τους.
  • Μηδενικός κίνδυνος αλλεργίας σε διαλύματα καθαρισμού των φακών επαφής.
  • Δεν απαιτείται θήκη φακών επαφής και επομένως μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος πρόκλησης μόλυνσης από αυτήν την πηγή
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς που αναρρώνουν από θηλακιώδη επιπεφυκίτιδα

Αστιγματικοί Φακοί Επαφής

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι δεν μπορούν να φορούν φακούς επαφής επειδή έχουν αστιγματισμό. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα υπάρχουν πολλές άριστες επιλογές για τη διόρθωση του αστιγματισμού με τορικούς φακούς επαφής.

       Ο όρος «τορικός» φακός επαφής, χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει ειδικά σχεδιασμένους μαλακούς φακούς επαφής που διορθώνουν τον αστιγματισμό, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι είτε από συμβατικό υλικό υδρογέλης είτε σιλικόνης υδρογέλης υψηλής διαπερατότητας σε οξυγόνο. Χαρακτηρίζονται από διαφορετικές δυνάμεις σε διαφόρους μεσημβρινούς του φακού για τη διόρθωση του διαφορετικού βαθμού μυωπίας ή υπερμετρωπίας, φαινόμενο που χαρακτηρίζει τον αστιγματισμό. Ο σχεδιασμός της επιφάνειάς τους διαφέρει από αυτόν των κανονικών (σφαιρικών) μαλακών επιφανειών ενός συμβατικού φακού με κύριο χαρακτηριστικό την σωστή περιστροφή και προσανατολισμό του φακού στον κερατοειδή κατά τον βλεφαρισμό, ώστε οι μεσημβρινοί του φακού να ευθυγραμμίζονται με τους αντίστοιχους μεσημβρινούς του ματιού παρέχοντας καθαρή όραση.

       Επειδή κάθε μάτι με αστιγματισμό είναι μοναδικό, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένα ζευγάρι διαγνωστικών μαλακών φακών επαφής για να βρεθεί ο σχεδιασμός που προσφέρει την καλύτερη εφαρμογή, άνεση και οπτική οξύτητα. Η εξέταση της κερατομετρίας σε συνδυασμό με την προσεκτική αξιολόγηση της εφαρμογής διαγνωστικών φακών και τον έλεγχο της τελικής συνταγής από τον εφαρμοστή είναι μερικές από τις μεθόδους που ο χρήστης οφείλει να υποβληθεί για την τελική επιλογή τύπου φακού επαφής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

Πρεσβυωπικοί Φακοί Επαφής

Η πρεσβυωπία αποτελεί μία φυσική κατάσταση-εξέλιξη λόγω ηλικίας στην οποία το μάτι δεν μπορεί πλέον να εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα. Συνήθως αρχίζει να εμφανίζεται σε άτομα που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 ετών περίπου και επηρεάζει όλο το ποσοστό του πληθυσμού, ακόμη και εκείνους που δεν είχαν ποτέ πριν προβλήματα όρασης. Τα γυαλιά ανάγνωσης αποτελούσαν τη μόνη διαθέσιμη επιλογή διόρθωσης της πρεσβυωπίας για πολλές δεκαετίες, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και με την ανάπτυξη νέων υλικών, νέες διαθέσιμες επιλογές εμφανίστηκαν με γνώμονα την απεξαρτοποίηση από τη χρήση γυαλιών. Οι διπλεστιακοί ή πολυεστιακοί φακοί επαφής κατασκευάζονται τόσο σε μαλακά όσο και σε σκληρά αεροδιαπερατά υλικά ενώ διατίθενται σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια αντικατάσταση.

Οι σύγχρονοι πολυεστιακοί φακοί επαφής διατίθενται σε πολλαπλούς σχεδιασμούς καλύπτοντας τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη όσον αφορά την ποιότητα όρασης, την άνεση και την ευκολία προσαρμογής. Κατατάσσονται σε διπλού σχεδιασμού, ασφαιρικού και προοδευτικού με σταδιακή αλλαγή στην ισχύ του φακού για φυσική οπτική μετάβαση από την μακρινή στην κοντινή απόσταση.

Αστιγματισμός και πολυεστιακοί φακοί επαφής

Στο παρελθόν οι μαλακοί πολυεστιακοί φακοί επαφής δεν μπορούσαν να διορθώσουν τον αστιγματισμό. Εάν είχατε αστιγματισμό, η μόνη επιλογή σας στους φακούς επαφής ήταν οι άκαμπτοι αεροδιαπερατοί ή η χρήση αστιγματικών γυαλιών οράσεως πάνω από τους φακούς. Σήμερα, οι σύγχρονοι πολυεστιακοί φακοί επαφής μπορούν να διορθώσουν τον αστιγματισμό με τη χρήση κατάλληλου τορικού σχεδιασμού. Οι φακοί επιτυγχάνουν την κατάλληλη διόρθωση των μεσημβρινών του αστιγματισμού διατηρώντας σωστή περιστροφή του φακού στο μάτι και δημιουργώντας έρμα πρίσματος για την καλύτερη σταθεροποίηση του.

Για την επιτυχημένη εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι απαραίτητη τόσο η δοκιμαστική εφαρμογή από το χρήστη όσο και η πληροφόρηση του για την αναμενόμενη απόδοση του κάθε τύπου φακού επαφής. Καθοριστικής σημασίας προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη εφαρμογή αποτελούν ο διεξοδικός έλεγχος από τον εξειδικευμένο εφαρμοστή που περιλαμβάνει:

  1. Κερατομετρία
  2. Έλεγχος οπτικής οξύτητας
  3. Εύρεση επικρατές οφθαλμού
  4. Mέτρηση διαμέτρου κόρης και ίριδας
  5. Αξιολόγηση δακρυϊκού φιλμ
  6. Εφαρμογή διαγνωστικού φακού επαφής
  7. Επιδιάθλαση οπτικής οξύτητας
  8. Ενημέρωση ενδιαφερόμενου σχετικά με τις απαιτήσεις της όρασης του και παρουσίαση τελικών επιλογών

fakoi2Αεροδιαπερατοί (ημίσκληροι)

Εάν στο παρελθόν σας είχαν πει ότι δεν μπορείτε να φορέσετε φακούς επαφής λόγω ακανόνιστου σχήματος κερατοειδούς ή ανώμαλου αστιγματισμού, ίσως θα πρέπει να λάβετε μία δεύτερη γνώμη και να ζητήσετε από τον εφαρμοστή σας, φακούς επαφής αεροδιαπερατού τύπου. Οι αεροδιαπερατοί (συχνά αναφέρονται ως ημίσκληροι) είναι φακοί επαφής ειδικά σχεδιασμένοι για να καλύπτουν την επιφάνεια του κερατοειδούς και να στηρίζονται στο “λευκό” του ματιού (σκληρό χιτώνα) κατασκευασμένoi από πολυμερή άκαμπτα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, οι φακοί αντικαθιστούν λειτουργικά τον ακανόνιστο κερατοειδή με μια τέλεια ομαλή οπτική επιφάνεια για να διορθώσουν τα προβλήματα όρασης που προκαλούνται από εκτασίες και άλλες ανωμαλίες του κερατοειδούς. O χώρος μεταξύ του κερατοειδούς χιτώνα και της οπίσθιας επιφάνειας ενός ημίσκληρου φακού λειτουργεί ως δεξαμενή υγρού για να παρέχει άνεση σε άτομα με σοβαρή ξηροφθαλμία τα οποία διαφορετικά δεν ανέχονταν τη φθορά του φακού επαφής, ενώ λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διαπερατότηας σε οξυγόνο σε σχέση με τους μαλακούς φακούς επαφής αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για πολύωρη χρήση.

Οι ημίσκληροι φακοί είναι λιγότεροι δημοφιλείς από τους μαλακούς ωστόσο παρέχουν καλύτερη όραση σε άτομα με αστιγματισμό, μυωπία, υπερμετρωπία και πρεσβυωπία. Οι φακοί διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα(ένα έτος) και απαιτούν εκπαίδευση και σαφείς οδηγίες από τον επαγγελματία εφαρμοστή.

Υποψήφιοι ημίσκληρων φακών επαφής μπορεί να είναι άτομα που:

  • Eίναι δυσαρεστημένα με την χρήση μαλακών φακών επαφής
  • Αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηροφθαλμίας
  • Κάνουν χρήση μόνο των φακών επαφής τους κατά την διάρκεια της ημέρας
  • Θέλουν να περιορίσουν τις πιθανότητες μόλυνσης
  • Μπορούν να ανεχτούν την περίοδο προσαρμογής των πρώτων ημερώνληροι Φακοί Επαφής)

Το ραντεβού εφαρμογής εξειδικευμένων ημίσκληρων φακών επαφής στο κατάστημα μας περιλαμβάνει:

  1. Κερατομετρία,
  2. Έλεγχος οπτικής οξύτητας,
  3. Αξιολόγηση δακρυϊκού φιλμ,
  4. Έλεγχος κερατοειδικής ομαλότητας μέσω τοπογραφίας κερατοειδούς(οπτική σάρωση της πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς χιτώνα),
  5. Eφαρμογή διαγνωστικού φακού επαφής,
  6. Στατική και δυναμική αξιολόγηση φακού με χρήση φλουρεσκεΐνης
  7. Επιδιάθλαση οπτικής οξύτητας ,
  8. Παρουσίαση τελικών επιλογών προϊόντων που απευθύνονται στις ανάγκες του χρήστη.

Κερατοκωνικοί Φακοί Επαφής

Ο κερατόκωνος αποτελεί εξελικτική πάθηση που χαρακτηρίζεται από λέπτυνση του κερατοειδή δημιουργώντας μία προεξοχή ( τον κώνο). Σε πρώιμο στάδιο κερατόκωνου, η παραμόρφωση της όρασης μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας γυαλιά για να διορθωθεί η μικρή μυωπία και ο αστιγματισμός που προκαλείται. Τα τελευταία έτη η χρήση φακών επαφής για κερατόκωνο δεν είναι συνώνυμη με άκαμπτους-σκληρούς φακούς οι οποίοι έχουν στόχο την επιπέδωση του κερατοειδούς. Η δυσανεξία και η μη σταθερότητα της θέσης των φακών στην επιφάνεια του κερατοειδούς είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν τους χρήστες στην εγκατάλειψή τους. Καθώς προχωράει ο κερατόκωνος οι αεροδιαπερατοί φακοί επαφής είναι η πρώτη επιλογή για τη διόρθωση της όρασης. Τις περισσότερες φορές αυτό αποτελεί μία μόνιμη θεραπεία.

Oι φακοί είναι σχεδιασμένοι με τη βοήθεια πολύπλοκων μοντέλων υπολογιστών και κατασκευάσμένοι σε ειδικά μηχανογραφημένους τόρνους με μεγάλο εύρος παραμέτρων. Η σύνθετη γεωμετρία τους λαμβάνει υπόψη το κωνικό σχήμα του κερατοειδούς σε όλα τα στάδια της κατάστασης παρέχοντας καλύτερη σταθεροποίηση και ανοχή. Συνήθως έχουν παχύτερη κεντρική οπτική ζώνη προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι ανωμαλίες του κερατοειδούς και να προσομοιωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο σε μία φυσιολογική ανατομική μορφή οπτικού συστήματος και λεπτότερα άκρα με στόχο την εξαιρετική άνεση και ανταπόκριση της υγείας των οφθαλμών.

Οι φακοί μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν σε κάθε μάτι και να διορθώνουν την αμετρωπία και τον αστιγματισμό του εκάστοτε ασθενούς που σχετίζεται με την πάθηση. Παράλληλα επιτρέπουν στον κερατοειδή να “αναπνέει” παρέχοντας άριστη αίσθηση. Οι φακοί είναι εύκολοι στην εισαγωγή, αφαίρεση και στον καθαρισμό τους.

Το ραντεβού εφαρμογής εξειδικευμένων κερατοκωνικών φακών επαφής στο κατάστημα μας περιλαμβάνει:

  1. Κερατομετρία,
  2. Έλεγχος οπτικής οξύτητας,
  3. Έλεγχος κερατοειδικής ομαλότητας μέσω τοπογραφίας κερατοειδούς(οπτική σάρωση της πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς χιτώνα),
  4. Εφαρμογή διαγνωστικού φακού επαφής,
  5. Στατική και δυναμική αξιολόγηση φακού με χρήση φλουρεσκεΐνης,
  6. Επιδιάθλαση οπτικής οξύτητας,
  7. Παρουσίαση τελικών επιλογών προϊόντων που απευθύνονται στις ανάγκες του χρήστη.

Ορθοκερατολογία

Σημαντικό επίτευγμα στο χώρο των φακών επαφής, αποτελούν οι ειδικά σχεδιασμένοι φακοί επαφής «αντι-μυωπίας» (ορθοκερατολογικοί). Μία καινοτόμος μέθοδος διόρθωσης, που εφαρμόζεται ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και μία δεκαετία και στοχεύει στην αντιμετώπιση της μυωπίας.

Η μέθοδος της ορθοκερατολογίας αφορά την τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένων αεροδιαπερατών φακών επαφής μόνον κατά την διάρκεια του ύπνου με σκοπό την αναδιαμόρφωση της πρόσθιας επιφάνειας του ματιού (κερατοειδής) με στόχο την βέλτιστη οπτική οξύτητα την επόμενη ημέρα και την απαλλαγή από την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Οι ειδικά σχεδιασμένοι φακοί οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν ένα σημαντικό επίτευγμα στον χώρο των φακών επαφής καθώς καταφέρνουν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της παιδικής μυωπίας. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που παρατηρείται ευρεία χρήση της μεθόδου σε πληθυσμούς της Ασίας, όπου η μυωπία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οφθαλμικές παθήσεις όπως η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ο καταρράκτης κι οι παθήσεις της ωχράς.

Τα νέα υπερ-διαπερατά υλικά παράλληλης αντίστροφης γεωμετρίας (τα οποία έχουν λάβει έγκριση από το FDA) που χρησιμοποιούνται στους σύγχρονους ορθοκερατολογικούς φακούς παρέχουν μέγιστη οξυγόνωση στον κερατοειδή ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα αλλεργιών, ξηροφθαλμίας καθώς και κινδύνου παγίδευσης ξένων σωματιδίων ανάμεσα στο φακό και τον κερατοειδή.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Μέγιστη οξυγόνωση κερατοειδούς
  • Παράλληλη αντίστροφη γεωμετρία.
  • Εξαιρετική όραση στη διάρκεια της ημέρας χωρίς την ανάγκη χρήσης γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής.
  • Δυνατότητα ενασχόλησης με κάθε είδους δραστηριότητα λόγω απελευθέρωσης από την οπτική διόρθωση.
  • Ελαχιστοποίηση προβλημάτων που σχετίζονται με παγιδευμένο ξένο σωματίδιο ανάμεσα στο φακό και τον κερατοειδή.
  • Ελαχιστοποίηση αλλεργιών και ξηροφθαλμίας.
  • Ασφαλής, μη επεμβατική επιλογή συγκριτικά με τη διαθλαστική χειρουργική.

 

Που θα μας βρείτε; 

Διεύθυνση: Χαροκόπου 80, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 2111827498